• Čo nás čaká v mesiaci november?
          • Čo nás čaká v mesiaci november?

          • 9.11. - 13.11.2015 - iBobor - informatická súťaž

            16.11. - 20.11.2015 - Európsky týždeň boja proti drogám

            23.11.2015 - Hodnotiaca porada za I. štvrťrok

            23.11.2015 - Triedne rodičovské združenie

            25.11.2015 - Testovanie T5 - 2015

            do konca mesiaca - Aktivity koordinátorov

        • Tvorivé tkáčske dielne
          • Tvorivé tkáčske dielne

          • Mesiac október bol MESIACOM ÚCTY K STARŠÍM, preto detský parlament vyzval žiakov, aby sa zapojili do súťaže – Spoznávame remeslo našich babičiek – TKANIE. Ich úlohou bolo nájsť doma staré práce prababičiek, ktoré boli vytvorené tkaním alebo z tkaného plátna. Vďaka usilovnosti našich žiakov vznikla krásna výstava týchto výrobkov. Tri najzaujímavejšie, ktoré doniesli Karolína Koškovská (taška - kobylka), Petra Trembuľáková (puzdro na hrebene a kefky), Marko Mišo (chlapčenský kroj), boli ocenené cenami a ostatní získali sladkú odmenu. Táto výstava nám pripomenula, že si treba vážiť prácu a výtvory našich starých rodičov i prarodičov, lebo aj keď nám už tieto výrobky nebudú slúžiť, môžu sa stať vzácnym pokladom, ktorý raz poteší naše oči. Ďakujeme všetkým, ktorí na to nezabúdajú.

            Teší nás, že 15.10.2015 k nám zavítali pracovníci Zemplínskeho osvetového strediska z Michaloviec spolu s pani Štefančíkovou, ktorá ukázala žiakom, že aj dnes toto remeslo má ešte stále svoje uplatnenie. Žiaci si vyskúšali rôzne materiály na tkanie a taktiež tkanie na malých krosnách.

        • Imatrikulácia prvákov
          • Imatrikulácia prvákov

          • Dňa 21.10.2015 sa uskutočnila imatrikulácia prvákov s názvom „Lienkovo“. Žiaci sa pod vedením p. uč. M. Šeptákovej predviedli v tanci, pesničkách a riekankách, ktoré sa naučili. Za ich snahu ich veľkým potleskom ocenili rodičia, učitelia a spolužiaci.

        • Čo nás čaká v mesiaci október?
          • Čo nás čaká v mesiaci október?

          • 1.10.2015 - Beseda a kvíz o Ľudovítovi Štúrovi

            5.10.2015 - Návšteva dopravného ihriska v Sobranciach

            12.10.2015 - Divadelné predstavenie Prešov

            15.10.2015 - Tvorivé tkáčske dielne

            16.10.2015 - Imatrikulácia prvákov

            do konca mesiaca - Aktivity koordinátorov

        • Čo nás čaká v mesiaci september?
          • Čo nás čaká v mesiaci september?

          • 2.9.2015 - Otvorenie školského roka 2015/2016

            4.9.2015 - Posvätenie tašiek v gréckokatolíckom chráme

            21.9.2015 - Plenárne rodičovské združenie

            do konca mesiaca - Účelové cvičenie a didaktické hry

             

        • Začiatok školského roka 2015/2016
          • Začiatok školského roka 2015/2016

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2015/2016 začína 2. septembra o 800 hod. v budove školy. Zároveň sa uskutoční aj zápis a prijímacie skúšky Základnej umeleckej školy v Michalovciach na hudobný a výtvarný odbor.

        • Čo nás čaká v mesiaci jún?
          • Čo nás čaká v mesiaci jún?

          • 1.6.2015 - MDD - filmové predstavenie MsKS 

            11.6 - 13.6.2015 - Bojnice - školský výlet 9. ročník

            11.6.2015 - Zemplínske osvetové stredisko „Studnička“

            16.6.2015 - Školský výlet - Slovenský raj a Dobšinská ľadová jaskyňa

            16.6.2015 - Školský výlet pre I. stupeň Michalovce

            22.6.2015 - Mihaľovske desky MsKS Michalovce

            30.6.2015 - Odovzdávanie vysvedčenia

            do konca mesiaca - Účelové cvičenie pre II. stupeň

            do konca mesiaca - Didaktické hry pre I. stupeň

             

          • Beseda so spisovateľom Danielom Hevierom

          • Spisovateľ Daniel Hevier zavítal v rámci svojej HEVITOUR 60 v piatok 29. mája do Mestskej knižnice v Michalovciach, kde sa stretol s mnohými deťmi z rôznych škôl. Aj naša škola, ale hlavne ôsmaci a deviataci sa potešili tajto nádhernej akcii. Autor porozprával, ako prežil detstvo v Ratnovciach, ukázal svoju spisovateľskú tašku, v ktorej nosí až päť poznámkových blokov, do ktorých si zapisuje inšpiráciu, ktorú čerpá najmä z výrokov detí, predstavil aj ilustrácie v najnovšej knihe, ktorú sám vytvoril. Autor zaspieval, odpovedal na otázky, rozdával autogramy a aj „zarepoval“ pieseň zo svojej poslednej knihy Svet zachránia rozprávky. Zaujímavosťou bolo vstupné a to minimálne jadna použitá batéria, aby sa žiaci naučili, že zberom a recykláciou dávame použitým batériam druhý život a zároveň tým chránime životné prostredie.

            Na tejto akcii vystupoval aj náš žiak 9.A triedy Ivan Trembuľák, ktorý nás všetkých potešil svojou hrou na akordeón.

            Deti a učitelia boli z celej akcie nadšené, na konci zožal spisovateľ búrlivý potlesk a odkázal všetkým, aby neprestávali čítať knihy.

          • Projekt Kvapka

          • Viete, ako využiť dažďovú vodu? Jedným z riešení je dažďová záhrada. Viac sa dozviete na stránke Základnej školy Júlie Bilčíkovej Budkovce 355, ktorá  realizuje projekt KVAPKA Kolobeh vody a príprava komunitného arboréta. Odkaz na podstránku projektu nájdete na tomto linku: http://projektkvapka.esy.es

        • Botanikiáda 2015
          • Botanikiáda 2015

          • Dňa 27.5.2015 sa úspešné riešiteľky školského kola Botanikiády 2015 zúčastnili regionálneho kola v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Žiačky V. A triedy Viktória PehaničováMichaela Ihnátová zažili dopoludnie plné zážitkov. Počas tejto akcie pracovníci botanickej záhrady prístupnou formou informovali o význame rastlín, o novinkách pri ich pestovaní, ochrane a tvorbe životného prostredia a zdravom životnom štýle. Pre sprevádzajúcich učiteľov boli pripravené prírodovedné prednášky. Botanikiáda 2015 pokračovala i po ukončení oficiálnej časti - všetci účastníci mali možnosť prehliadky priestorov Botanickej záhrady UPJŠ, čo väčšina z nich i využila. Každý zúčastnení žiak a učiteľ zároveň získal benefity vo forme kolekcie rastlín. 

        • Športová olympiáda II. stupeň
          • Športová olympiáda II. stupeň

          • V našej Základnej škole v  Jovse sa uskutočnil už 10. ročník Olympiády žiakov II. stupňa základných škôl Spoločného školského úradu. Za spolupráce riaditeľky  ZŠ  a kolektívu školy sa podarilo vytvoriť v krásnom prírodnom exteriéry školy pekné dopoludnie pre 36 žiakov z deviatich základných škôl v doprovode pedagógov.

            V úvode súťažiacich, pedagógov a hostí - starostku obce Jovsa Mgr. Ľubicu Čornejovú , odborných zamestnancov SŠÚ Vinné PaedDr. Zdenku Hlaváčovú, PhD, PaedDr. Evu Matuchovú,  privítala riaditeľka ZŠ PaedDr. Katarína Kereštanová.

            Žiaci súťažili v disciplínach jednotlivcov kategórie chlapci a dievčatá -  šplh na tyči, jazda na kolieskových korčuliach,  streľba a v disciplínach družstiev – štafeta s fúrikom, šípky, prenášanie vody v špeciálnom náradí.

            Tí najlepší boli odmenení diplomom, medailou a hodnotnými vecnými cenami- športovými potrebami. Na prázdno neobišiel žiaden športovec. Tí menej úspešní v každej disciplíne boli ocenení cenou štatutára, starostky obce Jovsa a riaditeľky základnej školy. .

            Základnú školu Jovsa reprezentovali žiaci: Denis Harakaľ- IX.A, Ivan Trembuľák IX.A, Stella Zummerová VI.A a Katarína Kurejová V.A Prvenstvo v jednotlivých súťažiach jednotlivcov získali:

            • I.Miesto: streľba dievčatá – Stela Zummerová
            • I.miesto: šplh – Denis Harakaľ 
            • II.miesto: šplh – Ivan Trembuľák 
            • III.miesto: jazda na korčuliach – Katarína Kurejová s časom 

             

            Najviac medailí a prvenstvo v celkovom poradí družstiev žiakov II.st. získala ZŠ s MŠ F.J. Fugu Vinné (19 bodov), druhí boli žiaci zo ZŠ Strážske (16 bodov) a tretí žiaci so ZŠ s MŠ Žbince (10 bodov).

            Základná škola odmenila každého súťažiaceho perom a každej škole venovali darček.

            Počas športovania a po namáhavom zápolení nechýbala desiata, obed, ľadové prekvapenie, ovocie, zákusky, sladkosti.

            Nemalý podiel na úspechoch žiakov majú aj pedagógovia. Odmenení boli tombolou. Tri ceny do tomboly venoval štatutár SŠÚ Vinné, starostka obce Jovsa a riaditeľka ZŠ Jovsa.

            Šťastie sa usmialo na pedagóga zo ZŠ s MŠ Žbince, ZŠ Remetské Hámre a ZŠ Júlie Bilčikovej Budkovce.

            Veľké ďakujem za skvelé športové podujatie patrí riaditeľke ZŠ Jovsa a kolektívu školy, odborným zamestnancom SŠÚ za prípravu prostredia, starostke obce Jovsa za ľadové prekvapenie, starostom zmluvných obcí za finančnú podporu, vedúcej školskej jedálni Eve Sidorovej a kolektívu kuchyne za chutnú stravu.

            Usporiadatelia Spoločný školský úrad a základná škola Jovsa chceli ukázať aktivitami potrebu a krásu  športu. Dať všetkým súťažiacim príležitosť preukázať ich pohybové predpoklady a inšpirovať ich prostredníctvom pohybu k jedinečnosti, výnimočnosti a dokonalosti. A tak podporiť u žiakov túžbu po športe a po seba zdokonaľovaní. 

        • Celoslovenské kolo Biblickej olympiády
          • Celoslovenské kolo Biblickej olympiády

          • V dňoch 5. - 7. mája sa v Melčiciach - Lieskovom neďaleko Trenčína v kláštore sestier Františkánok uskutočnilo celoslovenské kolo Biblickej olympiády.
            V utorok začal obedom pre súťažiacich zo základných škôl. Po obede išli deti na exkurziu na hrad Beckov a potom v miestnom kostole mali svätú omšu, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. Po večeri bolo stretnutie, pri ktorom sa súťažiace družstvá navzájom predstavili a povedali, ako sa na súťaž pripravovali, čo ich z prečítaných kníh najviac zaujalo, a naopak, čo im pri štúdiu robilo problém.

            Čas v stredu doobeda bol venovaný samotnej súťaži. Družstvo našej školy si v tomto zápolení počínalo veľmi dobre, no náročnosť otázok a krátkosť času, napokon skončilo na 10. mieste v rámci celého Slovenska.

            Našim súťažiacim gratulujeme a zároveň ďakujeme za vzorné reprezentovanie našej školy a eparchie.

        • Čo nás čaká v mesiaci máj?
          • Čo nás čaká v mesiaci máj?

          • 5.5.-6.5.2015 - Biblická olympiáda - celoslovenské kolo Melčice - Lieskové okr. Trenčín

            7.5.2015 - Fugova domovina - výtvarná súťaž

            12.5.2015 - Športová olympiáda II. st. ZŠ Jovsa

            12.5.2015 - Slávik 2015 - regionálne kolo

            12.5.2015 - Exkurzia Vojany a Senné rybníky

            15.5.2015 - Deň matiek - pozdrav pre mamku - rozhlasová relácia

            18.5.2015 - Hasičská súťaž - Mladý Záchranar - hotel Granit

            27.5.2015 - Botanikiáda 2015 - regionálne kolo

            29.5.2015 - Športová olympiáda I. st. ZŠ s MŠ Žbince

            31.5.2015 - Svetový deň nefajčenia

            do konca mesiaca - Aktivity koordinátorov

             

        • Poďakovanie pri príležitosti Dňa učiteľov
          • Poďakovanie pri príležitosti Dňa učiteľov

          • Žiaci z detského parlamentu pod vedením p. uč. E. Šimkovej a p. uč. Z. Mišovej, dňa 30. marca, pri príležitosti ich sviatku, prekvapili svojich milých učiteľov netradičným spôsobom. V kytici vďaky si žiaci pripravili krásne básničky, pesničky a zazneli aj skladby v hre na akordeón. Žiaci sa učiteľom poďakovali za všetko, čo ich naučili a za všetko, čo ich ešte len naučia a popriali im, aby sa tie ťažké chvíle z ich povolania vytratili a aby tých šťastných bolo čo najviac. A že to so svojimi učiteľmi myslia dobre, tak im dopriali počas vyučovania hodinu voľna, ktorú namiesto nich dobrovoľne a ochotne odučili rodičia, ktorí si v tento slávnostný deň vyskúšali, aké je to náročne povolanie.

            Preto poďakovanie patrí aj týmto rodičom: p. R. Topoľanovej, p. M. Hlivákovej. p. L. Stankovej, p. L. Kereštanovej, p. A. Šandorovej, p. M. Soročinovi a p. M. Zummerovej.

            Zároveň poďakovanie patrí aj obecnému úradu v Jovse, p. starostke Mgr. Ľ. Čornejovej a jej zástupcovi p. T. Štofovi, ktorí taktiež učiteľom poďakovali za ich obetavú a náročnú prácu.

            ĎAKUJEME!

        • Biblická olympiáda - krajské kolo
          • Biblická olympiáda - krajské kolo

          • Dňa 16. apríla sa na Eparchiálnom úrade v Košiciach uskutočnilo krajské kolo Biblickej olympiády, kde naše družstvo opäť získalo krásne prvé miesto.

            Z veľkého úspechu sa veľmi tešíme a žiačkam srdečne blahoželáme. Poďakovanie patrí aj p. uč. E. Šimkovej, ktorá ich na túto súťaž pripravila a M. Šandorovi, ktorý ich na tejto súťaži sprevádzal.

            Začiatok súťaže otvoril vladyka M. Chautur, košický eparchiálny biskup, spoločnou modlitbou. Súťažiaci sa snažili čo najlepšie odpovedať na šesť úloh. Boli medzi - nimi test a otázky, posolstvo biblického textu, práca s biblickým obrazom, scénky a ďalšie úlohy. Súťažiaci preukázali veľké vedomosti, reagovali pohotovo a primerane. Súťaž prebiehala v príjemnej atmosfére, v ktorej bolo cítiť, že už stretnutie so Svätým písmom každého obohatilo.

            V nadchadzajúcom celoslovenskom kole, ktoré bude 6. - 7. mája 2015 v Trnave, naším žiačkam aj naďalej držíme palce.

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľstvo Základnej školy v Jovse, podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ VVaŠ SR č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, oznamuje, že dňa 15.4.2015 bude voľno udelené riaditeľom školy.

        • Čo nás čaká v mesiaci apríl
          • Čo nás čaká v mesiaci apríl

          • 14.4.2015 - Tlačiareň Buraľ - exkurzia

            14.4.2015 - Drevovýroba Jovsa - exkurzia

            15.4.2015 - Testovanie T9 - 2015

            16.4.2015 - Školské kolo Botanikiády

            20.4.2015 - Hodnotiaca porada za III. štvrťrok

            20.4.2015 - Triedne rodičovské združenie

            20.4.2015 - Slávik 2015 - školské kolo

            22.4.2015 - Aktivity ENV - Deň Zeme

            24.4.2015 - Rozhlasová relácia - chráňme naše lesy

            29.4.2015 - Medzinárodný deň tanca

            29.4.2015 - Testovanie Pisa

            do konca mesiaca - Aktivity koordinátorov

             

          • Beseda so spisovateľkou Elenou Elekovou

          • Dňa 31.03.2015 sme pripravili žiakom II. stupňa besedu so spisovateľkou. Pozvali sme si spisovateľku Elenu Elekovú. Dozvedeli sme sa, že autorku sprevádza písanie celý život. Prezradila, že iba talent nestačí. Treba ho rozvíjať a neustále na sebe pracovať. Beseda sa niesla v príjemnom dialógu so žiakmi, ktorí svojimi otázkami prejavili záujem dozvedieť sa o autorke a o písaní kníh niečo viac. Veríme, že táto beseda dopomôže našim žiakom nájsť väčšiu záľubu v knihách, ktoré v dnešnej dobe z ich záujmu, žiaľ, vytláčajú iné aktivity.

        • Výstava poľovníckych trofejí
          • Výstava poľovníckych trofejí

          • Dňa 13.3.2015 sa žiaci našej školy zúčastnili výstavy poľovníckych trofejí, ktorú organizovali Vojenské lesy a majetky SR š.p. odštepný závod Kamenica nad Cirochou. Hodnotné poľovnícke trofeje a bohatý výklad zanechali v žiakoch našj školy krásne spomienky. Ďakujeme za pozvanie.